maandag 24 juni 2013

Terug in de tijd in Valkenburg

Wat hebben we een heerlijk weekend gehad in Limburg. Zaterdag de hele dag in Thermae 2000 doorgebracht. Even onthaasten van alle werkstres. Heerlijk gedobberd in het mineraalrijke water uit de Limburge bronnen en gezweet in de Romeinse en Turkse stoombaden. Het complex van Thermae 2000 ligt op de top van de prachtige groene Cauberg. Ben je de baden en sauna's even zat dan kun je liggend op een bedje genieten van een prachtig uitzicht over de Cauberg. Dus ben je toe aan er even helemaal uit zijn? Bij Thermae 2000 kom je helemaal tot rust. Ik voel me als herboren!Zondag zijn we Valkenburg gaan ontdekken. Wanneer je door de stadspoort loopt, waan je je in een andere wereld. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Kalkstenen huisjes, ambachtelijke winkels, vriendelijke mensen en Limburgse vlaaien. Ik wil hier wel wonen!  


Na een heerlijk ontbijt op een van de vele gezellige terrasjes was het tijd voor wat cultuur. Ik wilde het ondergrondse Valkenburg wel eens zien.
We kochten een ticket voor de Kasteel Ruïne Valkenburg en voor de Fluwelengrot eronder. In de Fluwelengrot werden we door een gids rondgeleid door het labyrint van oude, grillige gangen.Deze gangen zijn het resultaat van het delven van mergel rond de 11e of 12e eeuw. Deze werd gebruikt als bouwsteen voor de bouw van onder andere het Kasteel van Valkenburg. De gids leidde ons langs prachtige verborgen wandschilderingen.

In de Tweede Wereldoorlog, tijdens de bezetting door de Duitsers diende de grot als schuilplaats voor de Valkenburgse bevolking en Amerikaanse troepen.Ook de Kasteel Ruïne Valkenburg is een bezoek waard. De middeleeuwen komen tot leven bij een bezoek aan de resten van het eens zo imposante Kasteel. Wist je trouwens dat dit Nederlands enige hoogteburgt is?

Al met al was het een geweldig weekend. Een weekendje Valkenburg kan ik iedereen aanraden!

2 opmerkingen:

 1. Ach, zit je in de put?
  Wil je erover praten?
  groetjes, huisvlijtigliesje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Lies,
  Ik moest even denken wat je bedoelde.
  Maar op de eennalaatste lijkt het inderdaad net alsof ik in de put sta. Haha

  BeantwoordenVerwijderen