zondag 1 september 2013

Struinen op de braderie van Lille

Half 5 in de ochtend was het gisteren toen de wekker ging... En dat op mijn vrije zaterdag. Die is gek zou je denken. En menig mensen zullen dat ook beamen. Haha. Mijn lief bijvoorbeeld. Er kon nog net een veel plezier af, maar daarna draaide hij zich om en sliep verder. Ik daarentegen sprong uit bed. Ik had er zin in! Ik ging samen met mijn tante met de bus naar de braderie in Lille!! 

Vorig jaar had ik mijn lief nog weten mee te slepen naar Lille. Toen maakten we er een gezellig weekendje weg van. Maar toen ik voorstelde om dit keer zonder hem met de bus te gaan, was hij daar erg enthousiast over. Heeft waarschijnlijk iets te maken met de vele (zware) tassen die hij moest dragen...

Dus gingen mijn tante en ik dit jaar zonder mannen op pad. Via Kras had ik een busreisje geboekt voor maar € 39,-  Daar ga ik dan niet zelf voor rijden. Zo'n dag slenteren is al zwaar zat. Nadeel was nu wel dat we om 5:45 uur vanaf het station vertrokken. Dus stond ik om 4:30 uur moe maar opgewonden naast mijn bed. 

De busreis viel me alles mee! Om 9:00 uur waren we al in hartje Lille. Vanaf de parkeerplaats was het maar een klein stukje lopen naar de eerste verkopers.
 

Wat hebben we genoten. Mijn tante had niet echt een doel. Ik wilde vooral mooi servies (en alles wat waar mijn oog maar op viel). Ik heb al aardig wat kopjes enzo staan, maar ik wil graag een hele tafel kunnen dekken met mooi brocante servies. En dat is gelukt! 
Prachtige schalen heb ik gevonden. En niet eens duur. Het was wel even zoeken. Er zitten veel handelaren die gewoon € 35,- durven vragen voor een schaal. Daar begin ik echt niet aan. Hoe mooi ze ook zijn. Voor deze 4 schatjes samen was ik nu maar € 13,- kwijt. Dat is leuk!


Op een gegeven moment was er een kraampje die po√ęzie plaatjes verkocht. 
Mooie ouderwetse Franse plaatjes. Ook die kon ik natuurlijk niet laten liggen. 


En er was wen kraam met oude boeken en platen. Er waren ook van de oude verzamelboekjes. Vol met de mooiste stickers met afbeeldingen van vlinders, vogels of bloemen. 


Ook die kon ik niet laten liggen. Ik koos het boekje met de vogels en nog wat mooie afbeeldingen. 

Ook vond ik nog een geborduurd schilderijtje en een geweldig Frans kinderboek. 


Na de brocante markt gingen we nog naar de gewone braderie. Daar slaagde ik nog voor leuke schoenen. 


Ik trok ze maar meteen aan. Het was warm en ik had al aardig last van mijn voeten..

Om 17:00 uur hebben we nog lekker op een terrasje wat gegeten en om 18:00 uur gingen we moe maar voldaan terug naar huis. 

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke dag met prachtige vondsten! Vriendlief en ik gaan ook graag naar rommelmarktjes als we weer in Parijs zijn. Is leuk hoor want hij geniet er net zo van als ik. Sterker nog, hij is vaak degene die ze uitzoekt! We kopen er alleen eigenlijk nooit wat haha. Komt omdat hij geen Frans spreekt en ik maar een klein beetje. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een geluk heb jij dat vriendlief er wel van houdt!
   Wel zonde als je niks kan kopen dan.. Ik kan me gelukkig redelijk redden. Voordeel als je vader Frans is. Spreek het niet vloeiend, maar kan me redden op een markt of in winkels.
   Anders moet je alleen leren vragen wat iets kost in het Frans.
   Combien betekent hoeveel. En dan je vingers gebruiken of op je telefoon in toetsen wat je er voor over hebt.

   Verwijderen
 2. Ontzettend leuk!
  Dit moet ik ook echt een keertje doen. Zeker omdat het voor mij helemaal niet zo ver is, woon vlak bij de Belgische grens ;).
  Hele leuke schalen heb je gescoord!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet je zeker eens doen! Helaas is het maar een keer per jaar. Maar in Belgie zijn toch ook regelmatig leuke markten?

   Verwijderen
 3. Leuke markt altijd in Lille, met een super sfeertje. Is veel te lang geleden dat ik er geweest ben, zeker als ik jouw vondsten zie!!

  BeantwoordenVerwijderen